سبک دکوراسیون داخلی مونوکروم + ایده های طراحی

green-monochrome-room-design

یکی دیگر از انواع سبک های دکوراسیون داخلی در معماری سبک دکوراسیون داخلی مونوکروم (Monochromatic) و یا تک رنگ می باشد که در بین طراحان داخلی طرفداران زیادی دارد. در واقع، کلمه‌ی مونوکروم از دو بخش مونو به معنی یک و کروم به معنای رنگ تشکیل شده است.

دکوراسیون داخلی مونوکروم مدتی است که مد شده است و به نظر می رسد که این روند همچنان ادامه دارد، اما ممکن است از خود بپرسید، “تک رنگ به چه معناست؟”

به یاد داشته باشید که طراحی تک رنگ به معنای استفاده بیش از حد یک رنگ نیست، بلکه به معنای جلوه دادن و تاثیر یک رنگ در سطح گسترده ‌تری در فضای دکوراسیون داخلی می باشد. و به این معنا نیست که شما باید خود را به یک رنگ در سراسر اتاق محدود کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد سبک دکوراسیون داخلی مونوکروم و یا تک رنگ بیشتر بدانیم.

Monochromatic home design

انتخاب رنگ برای یک پروژه طراحی داخلی می تواند طاقت فرسا باشد. به ظاهر گزینه های انتخاب رنگ بی پایان هستند. اما گزینه ای برای ساده تر کردن انتخاب وجود دارد: اتاق خود را حول یک پالت رنگی تک رنگ طراحی کنید. انجام این کار یک راه فوق‌العاده آسان برای بر آوردن حسی از ظرافت و زیبایی به فضای داخلی خانه شما است.

طراحی تک رنگ به این معنی است که یک رنگ پایه و اساس طراحی رنگ اتاق را تشکیل می دهد. در حالی که سایه ها و تن های مختلف آن رنگ می تواند فضا را برجسته تر کند و هیچ رنگ مخالف دیگری وجود ندارد.

حتما بخوانید: تاثیر نور بر رنگ در دکوراسیون داخلی
تک رنگ در دکوراسیون مونوکروم

انتخاب رنگ پایه و مشتقات آن رنگ

به طور کلی، بنابر انتخاب شما یک رنگ پایه طراحی را تشکیل می دهد و همه رنگ های دیگر مشتقات آن رنگ هستند. این رنگی خواهد بود که در دکور اتاق شما غالب است و ممکن است رنگ اصلی روی دیوار ها باشد. مرحله بعدی این است که از رنگ های روشن تر و تیره تر آن رنگ در تزئینات، لوازم دکوراتیو جانبی و … استفاده نمایید.

لازم به ذکر است، رنگ سفید معمولا در همه طرح ‌های تک رنگ به عنوان رنگ قابل قبول و مطلوب در نظر گرفته می‌شود، زیرا سبک‌ ترین نسخه از هر رنگی می باشد. برای مثال، استفاده از لوازم دکوراتیو سفید در اتاقی که با طرح تک رنگ طراحی شده است، رایج می باشد.

لازم به ذکر است، چه طراح داخلی باشید یا یک فرد مبتدی، طراحی داخلی تک رنگ می تواند به همان اندازه گیج کننده باشد که در ابتدا به راحتی قابل انجام به نظر می رسد. در ادامه مقاله چند نکته را ذکر می کنیم که به شما کمک می کند تا یک اتاق تک رنگ خیره کننده طراحی و اجرا نمایید. 

راجع به دکوراسیون داخلی سفید و مشکی بیشتر بدانید.

اصطلاحات (رنگ، رنگ پایه، سایه)

همانطور که در مورد چگونگی طراحی رنگ خود تحقیق می کنید، درک چند اصطلاح رایج در مورد رنگ ها مهم است. در اینجا تعاریفی است که باید بدانید:

رنگ: رنگ های اصلی شمامل رنگ قرمز، زرد و آبی هستند. رنگ های ثانویه سبز، نارنجی و بنفش هستند که هر کدام از ترکیب رنگ های اصلی تشکیل شده اند. درجه سوم نیز زرد-نارنجی، قرمز-نارنجی، قرمز-بنفش، آبی-بنفش، آبی-سبز و زرد-سبز هستند که هر کدام از ترکیب رنگ اصلی و ثانویه تشکیل می شوند. 

رنگ

رنگ پایه: رنگ پایه، رنگ غالب یا اصلی شما خواهد بود که برای طراحی رنگ انتخاب شده است. این نقطه شروعی است که همه ی رنگ های دیگر از آن مشتق می شوند. 

سایه (SHADE): وقتی رنگ سیاه به یک رنگ اضافه می شود تا آن را تیره تر می کند سایه رنگ تشکیل می شود. 

shade

تناژ (Tone): رنگی است که با افزودن رنگ خاکستری کم‌رنگ ‌تر می شود. 

tone

مزایای طراحی مونوکروم در دکوراسیون داخلی

طراحی تک رنگ دارای چندین مزیت است که باعث می شود در طراحی مورد توجه قرار گیرند. مزایای طراحی تک رنگ عبارتند از:

  1. یک رنگ به طور خودکار حس سادگی و هماهنگی را در یک فضا ایجاد می کند.
  2. انجام طراحی ساده خواهد بود زیرا نگرانی در مورد تداخل رنگ ها وجود ندارد.
  3. طراحی تک رنگ یا مونوکروم سبک مینیمالیستی ایجاد می کند که به اشیاء داخل اتاق اجازه می دهد اولویت داشته باشند. به عنوان مثال، طراحی تک رنگ در اتاقی با عتیقه های گران بها، آن ها را برجسته می کند.
  4. طراحی تک رنگ می تواند تأثیری جسورانه در فضای خانه ایجاد کند.
مزایای دکوراسیون مونوکروم
brown-decor

اولین اقدام در طراحی داخلی مونوکروم چیست؟

دکوراسیون مونوکروم کرم
دکوراسیون مونوکروم کرم رنگ

دکوراسیون فضای داخلی به سبک مونوکروم برای تمام فضا ها از جمله فضای نشیمن، اتاق غذاخوری، اتاق خواب، اتاق کودک، اتاق مطالعه، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام و تراس در صورتیکه که با رنگ مناسب و طبق اصول اجرا شود، مناسب است.

تجسم پالت رنگی در دکوراسیون مونوکروم

وقتی به سراغ طراحی داخلی مونوکروم می روید، اولین قدم این است که پالت رنگ خانه خود را تجسم کنید و رنگ هایی را که قبلا در اتاق شما وجود دارد مثل رنگ کفپوش ها، مبلمان، پنجره ها و … را بشناسید. و بر اساس این رنگ ‌های موجود، می‌توانید رنگ پایه ‌ای را انتخاب کنید که مکمل آن‌ها باشد و سایه های آن رنگ پایه را بسازید. 

رنگ آبی در دکوراسیون مونوکروم

برای مثال، اگر رنگ آبی را به ‌عنوان رنگ اصلی انتخاب می‌کنید، می‌توانید پالت رنگی آبی پاستلی، ثالو، کبالت یا سرولین را در کنار رنگ اصلی خود استفاده نمایید که هر کدام تاثیر خاص خود را دارند. به یاد داشته باشید که رنگ پایه شما باید بر نسبت 80-20 غالب باشد. لازم به ذکر است، زیبایی طراحی داخلی تک رنگ این است که شما در واقع این آزادی را دارید که از تنوع بیشتری از یک رنگ استفاده کنید.

حتما بخوانید: سبک دکوراسیون مراکشی

یکی دیگر از راه ‌های جالب برای زیباتر کردن یک اتاق ساده، اضافه کردن مبلمان یا صندلی ‌هایی با رنگ‌ های متفاوت است که به خوبی با محیط اطراف هماهنگ می‌شود.

به عنوان مثال، یک صندلی راحتی چرمی برنزه در یک اتاق بژ و یا یک مبل بنفش با فضای داخلی سفید به خوبی عمل می کند. 

رنگ طوسی در دکوراسیون مونوکرم

اگر برای اولین بار است که دکوراسیون تک رنگ را امتحان می کنید، ممکن است متوجه شوید که فضای داخلی شما کمی یکنواخت است. کلمه کلیدی در ایجاد سبک دکوراسیون مونوکروم”بافت” است. استفاده از کاغذ دیواری های بافت دار، الیاف طبیعی، قالیچه های بافته شده و لوازم جانبی، فضای دکوراسیون داخلی شما را به میزان زیادی ارتقا می دهد و از حالت یکنواختی و سادگی خارج می کند.

محصولات تک رنگ سبک مونوکروم لوتوس

شرکت لوتوس برندی معتبر و محبوب در حوزه دکوراسیون است. لوتوس در تولید محصولات خود انواع سبک های دکوراسیون را در نظر گرفته است. برای سبک مونوکروم نیز محصولات تک رنگ بسیاری طراحی و به بازار عرضه کرده است. در ادامه می توانید تعدادی از این محصولات را مشاهده نمایید. 

رنگ کرم

ناموجود
2,281,000 تومان
ناموجود
8,970,000 تومان
ناموجود

تابلو دست ساز پلی رزین

تابلو اسب رزین یانی  YANNI کدPH-3002-CR

8,132,000 تومان
ناموجود
2,281,000 تومان
ناموجود
9,478,000 تومان

رنگ طوسی

1,742,000 تومان
ناموجود

تابلو دست ساز پلی رزین

تابلو اسب رزین لوکاس PH-3005-LUKAS-GRAY

8,132,000 تومان
1,742,000 تومان
ناموجود
6,890,000 تومان

رنگ قهوه ای

برای دیدن تنوع بی نظیر محصولات لوتوس کلیک نمایید.

طراحی دکوراسیون داخلی با رنگ های روشن و تاریک

به یاد داشته باشید که در دکوراسیون داخلی به سبک مونوکروم، استفاده از سایه های روشن تر یا نسخه های پاستلی رنگ پایه نه تنها اتاق شما را جادارتر و بزرگتر نشان می دهد، بلکه فضای خانه شما شیک تر و مدرن تر به نظر می رسد و اجازه می‌دهد جزئیات کوچک تر در خانه شما بدرخشد. از سوی دیگر، استفاده از سایه ‌های تیره ‌تر رنگ پایه باعث می شود تا فضای داخلی جسورانه تر به نظر برسد.

تمرکز اصلی در سبک مونوکروم حفظ تعادل است. اگر قرار است رنگ پایه شما چشم نواز باشد، باید مطمئن شوید که در نقطه کانونی خانه اجرا شده است.

گل در دیزاین مونوکروم

استفاده از گل و گیاه در فضای دکوراسیون داخلی به سبک مونوکروم

افزودن یک گیاه کوچک در فضای دکوراسیون داخلی بسیار خوشایند است و فضای خانه شما را بهبود می بخشد. در واقع، انواع زیادی از گیاهان آپارتمانی وجود دارد که علاوه بر زیبایی به تصفیه هوای خانه نیز کمک می کنند.

رنگ زرد در دیزاین مونوکروم

سخن آخر

دکوراسیون داخلی مونوکرم (Monochromatic) بر پایه استفاده از یک رنگ از تنالینه روشن تا تیره شکل گرفته است. برای درک بهتر دکوراسیون مونوکروم ابتدا بهتر است با مفاهیم رنگ، رنگ پایه، سایه و تناژ بخوبی آشنا شوید. رنگ پایه، رنگ غالب یا اصلی است که باقی رنگ ها به عنوان مشتقات رنگ پایه در نظر گرفته می شوند. سایه با اضافه شدن رنگ سیاه به رنگ های دیگر تشکیل می شود و تناژ نیز با رنگ خاکستری شناخته می شود.
از مزایای دکوراسیون مونوکروم می توان به سادگی در طراحی و هماهنگی در فضا اشاره کرد. در نظر داشته باشید که تمرکز اصلی در سبک مونوکروم حفط تعادل است زمانی که رنگ مورد نظر دکوراسیون خود را انتخاب کردید می توانید از محصولات تک رنگ لوتوس برای دیزاین بهتر فضا استفاده نمایید. 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *