دکوراسیون داخلی مراکشی از آفریقای شمالی الهام گرفته است. مراکش کشوری زیبا، رمانتیک و پر از تنوع است. ترکیبی از فرهنگ های مختلف از جمله فرهنگ عربی، ایران، اروپا و آفریقای جنوبی، طراحی دکوراسیون داخلی و معماری مراکش را به طرز شگفت انگیزی دراماتیک و چندوجهی می کند. سبک دکوراسیون داخلی مراکشی مناسب خانه های مدرن و سنتی می باشد. اگر شما از طرفداران معماری مراکشی هستید و می خواهید خانه یا محل کار خود را با این سبک دکور کنید دکوراسیونی بسیار با شکوه با انبوهی از رنگ های شاد و جسورانه که با طرح های هندسی احاطه شده اند را خواهید داشت. در این مقاله منشا و محبوبیت معماری مراکشی را بررسی میکنیم و نگاهی به عناصر اصلی طراحی آن میاندازیم.
"فهرست مطالب"
اصلیت سبک دکوراسیون داخلی مراکشی
استفاده از رنگ های پر جنب و جوش، پارچه های بافت دار، شخصیت قرون وسطایی، حکاکی و کنده کاری های پیچیده، طراحی دکوراسیون داخلی مراکشی را به یک انتخاب محبوب تبدیل کرده است. بسیاری از طراحی های داخلی مراکشی ریشه ای محکم در معماری مورها دارد. معماری موری یک سبک معماری است که در فرهنگ اسلامی غربی شکل گرفته است. آن ها سبک معماری خود را در عبادتگاه های خود پیاده می کردند. سبک معماری موری ویژگیهای کاملا قابل تشخیصی مانند طاق نعل اسبی «موری»، کاشی کاری های هندسی و … دارد. برجستهترین نمونه های معماری مورها را میتوان در کشور اسپانیا یافت که به اوایل قرن سیزدهم و اواخر قرن شانزدهم باز می گردد.
عناصر سبک مراکشی
نمادین ترین ویژگی معماری مراکشی طاق موری ها می باشد. این طاق ها ممکن است یک منحنی ساده باشند یا به شکل یک طاق نعل اسبی باشند که از طرح کلی یک معبد پیروی می کند. استفاده از این طاق در معماری مراکشی در طاقچه ها، درب ورودی ها و پنجره ها بسیار رایج است. همچنین، لوازم جانبی در دکوراسیون داخلی به سبک مراکشی عبارتند از کاسه های چوبی، گلدان های سفالی، آینه های تزئینی، تزیینات آهن فرفورژه، سرامیک های نقاشی شده با دست، گلدان های شیشه ای رنگی و …
مشربیه در معماری مراکشی
یکی از پنجره های سنتی که در معماری اسلامی دیده میشود، مشربیه است، مشربیه یک پنجره چوبی کندهکاری شده می باشد که شبیه بادگیرهایی که در معماری مصر باستان استفاده میشد، گاهی اوقات این پنجره با شیشه های رنگی تقویت می شوند. لازم به ذکر است، پنجره های مشربیه به عنوان عنصری کلاسیک در معماری خاورمیانه بسیار کاربرد دارند.
فانوس های رنگی در معماری دکوراسیون داخلی مراکشی
استفاده از فانوس های رنگی یکی از شناخته شدهترین لوازم دکوراتیو مراکشی می باشد که از شیشه های رنگی با فلزات برنجی یا فرفورژه ظریف ساخته شدهاند.
موزاییک در معماری دکوراسیون داخلی مراکشی
استفاده از آثار هنری موزاییک اسلامی یکی از ویژگی های اصلی معماری مراکش است که در بسیاری از ساختمان های عمومی، مکان های تاریخی و خانه ها در سراسر مراکش استفاده می شود. موزاییک زلیج (ZELIJ TILE) یکی از پرکاربرد ترین موزاییک ها در معماری مراکش است. اگرچه زلیج از موزاییک های رومی الهام گرفته شده است، اما از هنرمندان مسلمان سرچشمه گرفته است و به دلیل ایمانشان، این اثر هنری از نمایش موجودات زنده اجتناب می کند.
به طوری که این محدودیت معماران و هنرمندان مسلمان را مجبور به خلاقیت کرد و طرح های فضایی و انتزاعی بسیار ظریف و پیچیده را تولید کردند. موزاییک سبک Zellij از قطعات کاشی تراشیده شده با دست ساخته شده است که در یک پایه گچ قرار گرفته اند. کاشی ها به گونه ای قرار می گیرند که نقوش هندسی تکراری، استادانه و الگو های ستاره ای تابشی را تشکیل دهند. لازم به ذکر است، در طول قرن ها، روند ساخت این کاشی ها اصلاح شده است و کاشی های نازک تر به هنرمندان اجازه می دهد تا الگوهای زیبا تر و پیچیده تری خلق کنند.
بنابراین اگر قصد دارید دکوراسیون خانه خود را به سبک مراکشی تغییر دهید از نقش دار ترین موزاییک و کاشی ها استفاده نمایید. زیرا، یک خانه مراکشی باید پر از نقش و نگار باشد از کاشی ها در کف، دیوار، قاب های در و پنجره، دیوار شومینه، آشپزخانه و … استفاده می شود. نمونه های زیادی از موزاییک های Zellij در سراسر آفریقای شمالی و بخش هایی از مدیترانه غربی وجود دارد. رستوران Le Jardin در مراکش در سطح بین المللی به دلیل استفاده از کاشی Zellij بسیار شناخته شده است. این رستوران نمونه کاملی از طراحی معاصر مراکشی و زرق و برق اروپایی دهه 1960 است.
کاربردی ترین رنگ ها در معماری مراکشی
رنگ یک عنصر فوق العاده مهم در طراحی مراکشی است. طرح های معاصر مراکشی بیشتر از رنگ های خنثی الهام گرفته شده است. به طور مثال، از مناظر شمال آفریقا از رنگ شن، ماسه، بژ، صورتی کم رنگ و سایه های سفید رنگ الهام گرفته شده است. از رنگ های پر جنب و جوش در تعابیر سنتیتر مانند نارنجی، بنفش، زرد، قرمز آجری، فیروزه ای و آبی سلطنتی استفاده میشود. به طور کلی پالت رنگ مورد استفاده در معماری مراکشی تقابل رنگ های خنثی و رنگ های پر جنب و جوش و زنده است. بدین صورت که دیوار ها به رنگ خنثی و در مقابل از وسایل با رنگ شاد استفاده نمایید.
متریال مورد استفاده در معماری مراکشی
- منسوجات مراکشی: استفاده از پارچه ابریشم و حریر برای سبک مراکشی عالی هستند. همچنین، استفاده از قالیچه های گلیم که به طور سنتی برای اقامه نماز استفاده می شود در فضای دکوراسیون داخلی مراکشی بسیار رایج شده است. پارچه هایی که انتخاب میشوند معمولا لوکس، جسورانه، با رنگ های غنی و طراحی های زیبا هستند.
- فلزات: فلزات رایجی که در طراحی مراکشی مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از: آهن فرفورژه، مس و طلا. از آهن فرفورژه در ساخت فانوس های مراکشی استفاده می شود و از منبت های طلا و مس برای پوشاندن صفحات چوبی و مبلمان مراکشی استفاده می شود.
- سنگ: متریال سنگ اغلب برای دیوارها و کف خانه، مساجد و مدارس مراکشی استفاده می شود.
استفاده از مبلمان به سبک مراکشی
در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک مراکشی اغلب از مبلمان ظریف حکاکی شده با دست استفاده می شود که اغلب آن را با اثاثه یا لوازم داخلی مجلل ترکیب می کنند. مبلمان مراکشی، مبلمانهایی با پایه کوتاه و نزدیک به سطح زمین هستند و اغلب از پارچه های پشمی، مخمل، ابریشمی با رنگ های غنی مثل سبز، قرمز آجری، آبی تیره استفاده می شود. میزها به طور پیچیده با دست حکاکی می شوند و از کوسن های مخملی و رومیزی های عثمانی که حس آرامش بخشی را ایجاد می کنند، استفاده می شود.
محصولات دکوری منزل به سبک مراکشی
شرکت لوتوس یک مدل زیبای مراکشی در کالکشن خود دارد. در ست زیبای منزا که شامل میزعسلی ، میز جلومبلی و سینی است ، طرح زیبای مراکشی روی شیشه چاپ شده است که زیبایی بصری طرح را بیشتر کرده است .
حتما به وبسایت لوتوس سر بزنید و تنوع میزهای عسلی لوتوس را مشاهده نمایید.
محصولات دکوری منزل
محصولات دکوری منزل
میز و صندلی
سخن آخر
دکوراسیون داخلی مراکشی پر از رنگ های زنده و طرح های پر انرژی است. این سبک دکوراسیون از آفریقای شمالی الهام گرفته است. سبک دکوراسیون داخلی مراکشی مناسب خانه های مدرن و سنتی می باشد. طراحان دکوراسیون داخلی، سبک مراکشی را با رنگ های شاد و پر جنب و جوش، پارچه های بافت دار و حکاکی های پیچیده می شناسند. به طور کلی پالت رنگ مورد استفاده در معماری مراکشی تقابل رنگ های خنثی و رنگ های پر جنب و جوش و زنده است. بدین صورت که دیوار ها به رنگ خنثی و در مقابل از وسایل با رنگ شاد استفاده نمایید. همچنین از متریال مورد استفاده در معماری مراکشی می توان به فلزات (آهن، فرفورژه، مس و طلا) و سنگ اشاره کرد.